Wellmedic avaa lääkärikeskuksen Vaasaan – ”Haluamme olla paikallinen toimija, joka on kaikin tavoin lähellä asiakasta”

10.10.2023

Pohjalainen lääkäriasema Wellmedic tekee merkittävän panostuksen ja avaa viidennen toimipisteensä, tällä kertaa Vaasaan.

FHV

Terveyspalveluja tarjoava Wellmedic avaa uuden lääkäriaseman Vaasaan. Mustasaarelaisyrityksellä on jo ennestään toimipisteet Sepänkylässä, Oravaisissa, Vöyrissä ja Karjaalla.

– Vaasa oli meille luonteva askel eteenpäin. Meillä on kaupungissa jo paljon asiakkaita, joita nyt pystymme palvelemaan vieläkin paremmin, kertoo Wellmedicin toimitusjohtaja Marta Backlund.

Paikallisuus on tärkeää yritykselle, joka on aina perustamisestaan vuonna 2020 lähtien panostanut vahvasti asiakasläheisyyteen.

Ovet auki lokakuussa

Uusi lääkäriasema aloittaa toimintansa 2. lokakuuta. Palveluvalikoimaan kuuluu alusta asti esimerkiksi sairasvastaanotto, näytteenotto ja työterveyshuolto. Samoin lääkäriasemalta löytyvät niin työterveyshoitajien kuin lääkäreiden vastaanotot.

– Työssämme korostuu järjestelmällisyys, monitieteellisyys ja potilasturvallisuus, Backlund kertoo.

Uudella asemalla työskentelee laaja asiantuntijajoukko ja asiakkailla on käytössään esimerkiksi fysioterapeutin ja psykologin palvelut.

1300 neliön tilat kaupungin ytimessä
Wellmedicin uusi toimipiste sijaitsee Vaasan keskustassa osoitteessa Raastuvankatu 13. Yksi ensimmäisistä uusiin toimitiloihin muuttaneista oli yrityksessä erilaisten hallinnollisten tehtävien parissa työskentelevä sairaanhoitaja Carina Smedman. Smedman kertoo viihtyvänsä uudella työpaikallaan erinomaisesti. Sijainti on keskeinen ja tilat valoisat ja viihtyisät.

Wellmedicin käytössä on yli 1300 neliömetrin tilat rakennuksen toisessa kerroksessa. Aiempien vuokralaisten jäljiltä tilat ovat suurelta osin jo valmiiksi lääkäriasemakäyttöön soveltuvat.

– Se tarkoittaa, että me saamme rauhassa keskittyä rekrytointiin, välineistön hankintaan ja pienempään pintaremonttiin, Marta Backlund iloitsee.

Toiminta käyntiin työterveyshuollolla
Pohjanmaalla erityisesti yritysasiakkuudet ovat Wellmedicin vahvuusaluetta. Asiakaspohjaa on jo valmiiksi, ja niinpä Vaasan toiminta polkaistaan käyntiin nimenomaan yrityspuolen tarpeisiin perustuen. Myöhemmin toimintaa on tarkoitus laajentaa muihin asiakasryhmiin.

27. lokakuuta kello 14 alkaen Wellmedicin Vaasan toimipisteessä järjestetään avointen ovien päivä, jolloin kaikki työnantajat ovat tervetulleita tutustumaan lääkäriaseman toimintaan ja uusiin tiloihin. Tutustumistilaisuuden teemana on henkinen hyvinvointi työpaikalla.

Myös yksityishenkilöille

Wellmedicin kaikki lääkäriasemat palvelevat myös yksityishenkilöitä. Etenkin Karjaalla yksityishenkilöiden osuus asiakaskunnasta on merkittävä. Vaasan uuden yksikön kautta yritys toivoo voivansa kasvattaa yksityispuolta myös Pohjanmaalla.

Wellmedic haluaa siten toivottaa myös yksityishenkilöt tervetulleiksi uudelle lääkäriasemalle heti 2. lokakuuta alkaen. Viralliset avajaiset ovat vuorossa helmikuussa, kun toiminta on saatu kunnolla käyntiin.
Suunnitelmissa röntgen ja päiväkirurgiaa

Uusien toimitilojen myötä Wellmedicin toiminnalle avautuu monenlaisia mahdollisuuksia. Parhaillaan yrityksessä kaavaillaan palveluiden laajentamista päiväkirurgisiin toimenpiteisiin sekä kartoitetaan tarvittavia investointeja. Wellmedicillä on myös pitkälle ulottuvia suunnitelmia radiologisen kuvantamisen aloittamiseksi. Kaksi röntgenhuonetta on jo valmiina ja laitteiston hankintaa varten on pyydetty tarjouksia.

Uudelle lääkäriasemalle perustetaan myös pieni innovaatiohubi terveydenhuollossa toimivien ammatinharjoittajien käyttöön. Moni itsenäinen ammatinharjoittaja toimii jo nyt osana Wellmedicin asiantuntijajoukkoa. Uusi hubi toimii yhteisenä tapaamistilana ja tarjoaa toimivat puitteet esimerkiksi työn hallinnollisen puolen hoitamiselle.